Menu Luk

Hvordan man laver sin egen julepynt

Julepynt behøver ikke at være dyrt for at se flot ud. Med lidt kreativitet og en smule tid, kan du lave din egen unikke pynt, der vil pryde ethvert juletræ. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du kan lave tre forskellige typer af julepynt: stjerner, kugler og engle.

 

Stjerner

For at lave en stjerne skal du bruge:

– 1 stykke papir i enhver farve eller størrelse

– 1 saks

– 1 limstift

Fold papiret i halve og skær derefter en stribe ud fra den åbne side af folden. Fold den første strimmel i halve igen, og skær derefter endnu en strimmel ud fra den åbne side. Fortsæt med at folde strimlerne i halve og skære dem ud, indtil du har seks strimler. Tag de seks strimler og lim dem sammen på midten, så de danner en stjerneformet struktur. Klip eventuelt overskydende papir af for at give stjernen en mere defineret form.

 

Kugler

For at lave kugler skal du bruge:

– 1 stykke papir i enhver farve eller størrelse

– 1 saks

– 1 limstift

Fold papiret i halve og skær derefter en cirkel ud fra den åbne side af folden. Derefter skal du folde cirklen i halve igen – men kun langs dens radius – så du har to halvcirkler forbundet med hinanden på midten. Skær nu fire lige store snit ind i de to halvcirkler (2 snit per halvcirkel), så du har 8 segmenter totalt. Tag de fire yderste segmenter af hver halvcirkel (4 segmenter totalt) og brug dem til at danne et kryds, så der er to krydsede segmenter på hver side af strukturen. Lim nu alle segmenterne sammen på midten for at danne kuglen. Gentag processen for at lave flere kugler.

 

Engle

For at lave en engel skal du bruge:

-1 stykke papir i enhver farve eller størrelse

-1 saks

-1 limstift

Fold papiret i halve og skærer derefter to identiske trekantede snit ud fra den åbne side af folden (som vist på billedet). Du bør have to trekanter forbundet med hinanden på bunden af strukturen – disse vil blive englens arme. Derefter skal du folde de to arme opad, så de danner vinger (som vist på billedet). Lim nu arme og vinger sammen på midten for at danne englen. Gentag processen for at lave flere engle.

 

Det vil sige:

Med lidt tid og kreativitet kan man nemt lave sin egen unikke pynt til juletræet. I denne artikel har vi vist dig, hvordan man kan lave tre forskellige typer af julepynt: stjerner, kugler og engle. Vi håber, at du fandt denne artikel nyttig!