Menu Luk

Er du med på Bølgen?

Er du med på Bølgen?

Vintage og genbrug stormer frem, både online og fysiske butikker popper op som aldrig før, er du med på denne nye trend?

Når man ser på hvem der af kunder i de nye genbrugsbutikker over hele landet, ser man en klar tendens til er det de unge som tænker genbrug. hvorfor er det de helt unge som bærer den nye genbrugs bølge?

De unge er mere miljøbevidste?

Det er tydeligt at Det er den generation der skal arve jorden, som udgangspunkt går meget mere op i grøn omstilling, bæredygtighed og genbrug end de foregående generationer har gjort.

Det ses blandt andet på hvordan genbrugs trenden bagers er netop denne unge miljøbevidste generation.

Der er ingen tvivl om, at fast fashion allerede nu kan mærke de unges flugt over i genbrug og Vintage. Men alt tyder på at vi stadig kun har set den spæde begyndelse til denne transformation.

Der er stadig mange af den unge generation som endnu ikke har flyttet sig, og stadig klare størstedelen af deres tøjforbrug i de store kæder eller online. 

Det kan kun være et spørgsmål kort om tid, før resten af de unge samt også de ældre generationer bliver jeg nødt til også at tænke bæredygtighed ind i deres tøjforbrug. Det bliver indiskutabelt at genbruge og vente kun lige er begyndt. 

 

Selv de store kæder er med. 

For få år siden tænkte vi måske at Det var lidt flovt at stille os op i indkøbs køen medbragte plastikposer. Nu er det nærmest blevet omvendt: Det er blevet lidt flovt at snuppe en ny pose og smide op på båndet.

Det var ikke kun fordi prisen på indkøbsposer steg, at forbrugsmønsteret pludselig ændrede sig Sådan der var lige så meget tale om en holdningsændring i hele samfundet. Vi har oplevet meget af det samme når det kommer til miljøbevidsthed omkring vores biler, energikilde til vores hjem og meget mere.

Holdningsændringer kan derfor komme meget hurtigere endelig går venter. Der er ikke tale om at de trend langsomt sniger sig ind i hverdagen, Der er nærmere tale om bølger der skyller ind over os som forbruger. spørgsmålet er derfor ikke om du bliver ramt af gennembruds bølgen, men nærmere om hvornår det sker.