Menu Luk

Hjemmeside og juridiske overvejelser

Hvis du ønsker at bygge en hjemmeside, er der mange ting, du skal huske på. Det vigtigste er, at det skal være klart, hvilken type indhold din hjemmeside skal indeholde, hvordan den vil blive bygget og hvem din målgruppe er. Når du kender svarene på disse spørgsmål, kan du overveje at hyre en advokat eller en revisor (eller begge) til at hjælpe dig med lovligheden af ​​din hjemmeside.

 

Lad os først overveje, hvilken type indhold der skal være på dit websted, før vi overvejer de juridiske ting.

Der er to typer indhold, der skal tages i betragtning: brugergenereret eller tredjepartsindhold og intellektuel ejendom, der ejes af den virksomhed/person, der opretter webstedet.

Brugergenereret indhold, eller kort sagt UGC, er oprettet af dine brugere og inkluderer alt skrevet af dem (f.eks. i et forum) eller enhver information, de uploader til webstedet (f.eks. fotos).

Det er vigtigt ikke ved et uheld at hævde ophavsretten til alt dette materiale, da det kan skabe problemer med brugerfastholdelse. UGC skal inkluderes i dine vilkår og betingelser, som klart skal angive, at brugerne bevarer alle rettigheder til deres indhold. Det betyder, at du ikke kan bruge det på din hjemmeside uden tilladelse. Det anbefales dog altid, da brugere er mere tilbøjelige til at indsende materiale af høj kvalitet, hvis de ved, at de kan få deres navn forbundet med det.

Du bør altid have en ansvarsfraskrivelse med dine vilkår og betingelser, der angiver, at du ikke er ansvarlig for brugergenereret indhold.

Din intellektuelle ejendom er ethvert indhold, der er skabt af den virksomhed/person, der opretter hjemmesiden, og som ikke falder ind under nogen af ​​disse kategorier. Du behøver ikke at inkludere dette materiale i dine vilkår og betingelser, fordi det tilhører dig, hvilket betyder, at du frit kan bruge det, som du ønsker det. Dette inkluderer al tekst, billeder og videoer oprettet af medarbejdere på din hjemmeside.

Det tilrådes altid at have en ansvarsfraskrivelse med dine vilkår og betingelser om, at den intellektuelle ejendomsret på din hjemmeside tilhører dig eller den virksomhed/person, der har oprettet den.

 

Få din hjemmeside SEO-optimeret

Søgemaskineoptimering SEO betyder  hvordan søgemaskiner finder hjemmesider på internettet. Ved at følge visse retningslinjer kan din hjemmeside ranke højere på søgemaskinernes resultatsider og få mere organisk trafik. Det betyder flere leads til din virksomhed.