Menu Luk

Hvorfor er den oppustelige julemand så populær?

I Danmark har vi en lang tradition for at have en levende julemand med til juleaften. Men i de senere år er der kommet en ny tradition til Danmark, og det er den oppustelige julemand. Vi har set denne type af julemand på mange danske hjemmesider, og det er ikke uden grund. Denne type af julemand har nemlig mange fordele.

 

Oppustelige Julemand

En af fordelene ved den oppustelige julemand er, at han kan bruges igen og igen. Når julen er overstået, kan man nemlig bare pakke ham ned i sin originale emballage, og så er han klar til næste år. Derudover fylder han ikke meget, når han er pakket sammen. På den måde kan man spare plads i sit hjem, når man ikke har brug for ham længere.

 

Den oppustelige julemand er også et hit blandt børnene. De fleste børn elsker at se en stor og farverig julemand, der kommer ind ad døren med gaver til dem. Med en oppustelig julemand behøver man ikke at bekymre sig om, at børnene bliver skræmte eller skuffede over at se en levende julemand. De fleste oppustelige julemænd er designet på en sådan måde, at de ligner de rigtige levende julemænd. Det betyder dog ikke, at de altid ligner de levende julemænd helt præcist. Nogle gange kan det være svært at finde en oppustelig julemand, der ligner den levende mand helt præcist.

 

Det er dog ikke alle, der synes, at den oppustelige julemand er et hit. Nogle mennesker synes faktisk, at denne type af julemand er et tegn på, at vi lever i et materialistisk samfund. De mener, at vi isolerer os selv fra hinanden ved at have sådan en type af mand i vores hjem i stedet for en rigtig levende mand. Dette synes dog ikke rigtigt holdbart, da der stadigvæk findes masser af familier, der holder fast i traditionen med at have en rigtig levende mand med til jul. Og selvom nogle mennesker mener, at denne type af mand representerer et materialistisk samfund, så betyder det jo ikke nødvendigvis noget for os andre – vi kan jo bare holde fast i vores egne traditioner og have den type af mand med til Jul som vi synes bedst om!

 

Konklusion:

Selvom der findes masser af familier som holder fast i traditionen med at have en rigtig levende mand med til Jul – så bliver antallet af familier som bruger en oppustelig Julemand mere og mere almindeligt hvert år – især pga alle fordelene ved netop denne type Julemand (bla. At de fleste børn elsker dem). Så hvorfor not give it a try this year? 🙂