Menu Luk

Lyskæden til flagstang – hvad skal man overveje?

Når det kommer til at dekorere huset eller haven med smuk belysning, er der mange ting, man skal tage i betragtning. Hvilket materiale skal man vælge? Skal det være en fast installation eller mobile lamper, der kan flyttes rundt? Og hvordan sikrer man, at belysningen ikke forstyrrer naboerne?

 

I denne blogpost vil vi kigge nærmere på lyskæder til flagstænger. Vi vil give dig nogle tips til, hvad du skal overveje, når du vælger lyskæde og fortælle dig lidt om fordelene ved at bruge en lyskæde til flagstang.

 

Materiale og stil

Når du vælger lyskæde til flagstang, er det første og mest essentielle, du skal overveje, hvilket materiale kæden skal være lavet af. De fleste lyskæder på markedet i dag er enten lavet af plastik eller aluminium. Plastiklyskæder er ofte billigere end aluminiumskæder, men de har en tendens til at blive mindre holdbare. Aluminiumskæder derimod er ofte dyrere, men de holder typisk længere.

 

Udover materialet skal du også overveje stilen på din lyskæde. Vil du have en ensfarvet kæde eller en klassisk julelys-kombination med grønne og gule ledninger? Eller måske noget helt tredje? Der er rigtig mange muligheder – det handler bare om at finde den stil, der passer bedst til dit hus eller din have.

 

Installation og vedligeholdelse

Nogle lyskæder kan installeres permanently i flagstangen med beslag eller clips. Dette giver en mere elegant look samtidig med, at det er nemmere at undgå snavsede ledninger. Andre lyskæder kan ikke installeres permanent og skal derfor spindes op og ned af flagstangen hver gang, der skal tages brug af dem.

Hvis du vælger den permanente installation, så husk at tjekke ledningerne regelmæssigt for slid og eventuelle utilsigtede knuder – især hvis du har dyr i haven. De fleste typer af ledninger kan udskiftes relativt nemt og hurtigt selv uden professionel hjælp.

Det anbefales desuden altid at have en jordfejlafbryder installeret sammen med enhver form for elektronisk udendørs belysning for yderligere sikkerheds skyld – både for dig selv og for dine naboer.

 

Fordelene ved at bruge en lyskaelde til flagstang 

Der er flere gode grunde til at bruge en lyskaelde til flagstang fremfor andre former for belysning:

For det første giver det et meget elegant look – isaer hvis kabelkaeden er farvet ens med flaget eller faerdemskaeden paa flagstangen. Dette vil give dit hus et mere professionelt udseende samtidig med, at det vil blive set bedre ud end traditionelle lamper eller lanterner paa grund af den direkte belysning fra ovenaf.

For det andet giver direkte belysning fra ovenaf en meget effektiv form for belysning – isaer naar det kommer til store arealer som f.eks. havefyldte pladser eller parkeringspladser. Med direkte belysning fra ovenaf bliver alle omraader effektivt oplyst uden shadowing eller “morkedom” pa grund af traeehoejder el .laegende genstande som bilkaereter mm..   For det tredie saa er disse systemer relativt billige i drift sammenlignet med andre former for elektronisk udendorsbelysning som f.eks halogenlamper el .ledpaelster/floodlights (pga .laengere levetid paa LED’erne) – isaer naar man tager energisparende versioner i brug..

 

Konklusion:

Lyskaeder til flagstaenge er et populaer valg blandt boligejere verden over – men der er alligevel visse ting man skal have in mente inden man gaar ud og investerer i et saadan system.. Overvejelser som materialevalg , installation/vedligeholdelse sammen med energibesparelser / CO2-udledningsreduktion bor vaere top-of-mind inden ethvert valg trffes.. Husk dog altid ,at have en jordfejlafbryder installeret naar der arbejdes med elektroniske apparater/systemmer – bade for din egen og dine nabos sikkerhed !