Menu Luk

Elsker du turene langs vores kyster så læs med her

Jeg har længe gerne ville have en ny sund udendørshobby. Lysten kom, efter jeg var begyndt at få de her rapporteringer på, hvor mange timer jeg i gennemsnit bruger på min smartphone om dagen, og da jeg en søndag fik den ugentlige rapport, lå jeg på mere end 4 timers skærmaktivitet i døgnet. Det var lidt en øjenåbner for mig, og jeg tænkte over, at jeg ikke bare kan lade mit liv passere forbi, mens jeg sidder her og glor på, hvad andre foretager sig på nettet. Siden jeg var barn, har jeg altid interesseret mig for naturen ved stranden, derfor virkede det oplagt for mig at investere i et eller andet jeg kunne bruge når jeg skulle udøve min nye hobby. Min svoger vidste jeg gik på ravjagt i mørket med en ravlygte og det kunne da være sjovt at se om det kunne fange min interesse. Jeg søgte lidt på nettet efter en lygte til rav som jeg hurtigt fandt ud af blev kaldt en ravlygte og der var ikke så mange der solgte disse lygter og skulle jeg have en jeg ikke ‘voksede fra’ var der kun et firma der solgte dette og jeg endte derfor på hjemmesiden ravfund.dk   og få dage efter bestillingen, var jeg klar til at gå på ravjagt.

En naturoplevelse – Lygter til rav
Jeg har gjort det til en vane at gå en tur langs strandbredden, når mørket har lagt sig. Den friske havluft virker nærmest meditativ på mig, og når jeg tænder mine lygter til rav, er det altid med en spænding i kroppen, at jeg lader lyskeglen glide hen over det våde sand. Min lygte til rav virker helt efter hensigten – allerede efter en to-tre ture har jeg fundet fem stykker rav, som jeg har stillet i min vindueskarm. Det er nærmest blevet et lille samlerobjekt for mig og fundene minder mig om, hvor forgængelige vi alle sammen er. Ravet har været på en rejse, der tager millioner af år, før det er havnet her i min vindueskarm.

En særlig hobby der vækker nysgerrighed
Når jeg sonderer terrænet med min ravlygte, vækker det en umiddelbar nysgerrig hos hundeluftere og andre spadserende. Jeg tror, ravjagt kan starte en ny trend, som kan bringe os alle sammen tættere på naturen, hvor vi alle sammen kommer fra.